arci9, proponuje Ci zajrzeć tutaj i pogadać z co niektórymi , ewentualnie wystarczy poczytać :
głośniki STEREO do domu
Zwiń
X
-
Leszek ale koledze chodzi o sprzet Hi-Fi a nie telewizję w standarcie HD To zupełnie 2 rózne rzeczy.
[ Dodano: Wto 17 Lut, 09 20:20 ]
Jeśli już miałbym polecać koledze jakieś forum to to: http://www.audiostereo.pl/index.htmlCzarny Elegance
Komentarz
-
-
Forum http://www.hdtv.com.pl/forum/index.php to bardzo dobre źródło informacji również w temacie kina domowego, sprzętu HiFi, stereo... Również polecam. To nie tylko telewizja HD.
Sam przed zakupem sprzętu konsultowałem się na tym forum i jestem bardzo zadowolony. Jest kilka osób sprzedających sprzęt - polecam skontaktować się z gościem o nicku Blackninja. Ma duuuużą wiedzę i dobre ceny.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez leszekmwhttp://www.hdtv.com.pl/forum/index.php
Zamieszczone przez Rafallpolecam skontaktować się z gościem o nicku Blackninja.
ps
powiem wam, że szukanie w necie i przeglądanie ofert mnie zaczyna nudzić, musze sobie jakąś przerwę w szukaniu zrobić bo inaczej kupię coś na szybkiego :twisted:
a niestety na odsłuchy nie bardzo mam czas
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez arci9Zamieszczone przez Rafallpolecam skontaktować się z gościem o nicku Blackninja.
Potem stwierdzisz, że Rafall podał Ci niezły namiar i klikniesz "Pomógł" w podziękowaniu
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez RafallPotem stwierdzisz, że Rafall podał Ci niezły namiar i klikniesz "Pomógł" w podziękowaniu
1.wykonałem to zanim napisałeś swojego posta :diabelski_usmiech
2. to jest off topic i nie ma takiej opcji :szeroki_usmiech
mimo wszystko dzięki panowie za opinie i podpowiedzi, jeśli ktoś coś ma do dodanie to niech nadal pisze
Komentarz
-
-
Dość ciekawy tekst dla początkujących: http://www.logo24.pl/Logo24/1,86375,...udiofilia.html
Dodatkowo na dole są adresy sklepów (szkoda ze tylko w wybranych miastach)Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez arci9jeśli ktoś coś ma do dodanie to niech nadal pisze
Z tego co odsłuchałem, najlepiej wypadły KEF'y. Mnie co prawda nie było stać na większe niż IQ50 , podejrzewam że w Twoim zakresie cenowym to i IQ90 kupisz, wtedy to dopiero gra. Gdybym miał ciut więcej grosza to pewnie skusiłbym się i na Dali (6 jak dobrze pamiętam) też fajny dźwięk.
Najlepsze co możesz zrobić- podłączyć w sklepie (jeśli mają na stanie) takiego wzmaka (ampli) jak masz i wybierać do woli, a jest z czego.
Udanych zakupów, ze swojej strony mogę polecić sklep w Alei KEN 85/4 (Mediacentrum jak dobrze pamiętam). Ceny mają bardzo fajne, dość powiedzieć, że swoje kolumny kupiłem za cenę o 1/5 niższą niż w innym sklepie (AudioColor).It doesn't matter what we're losing
It only matters what we're going to find!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez tomilMnie co prawda nie było stać na większe niż IQ50 , podejrzewam że w Twoim zakresie cenowym to i IQ90 kupisz, wtedy to dopiero gra. Gdybym miał ciut więcej grosza to pewnie skusiłbym się i na Dali (6 jak dobrze pamiętam) też fajny dźwięk.
Ale w porównaniu z AM BR6 w tak dużym pomiestrzeniu trochę gineły (ale AM są 2 razy droższe).Jeśli Dali to Ikon 6 ,bardzo dobre kolumny, ale jakoś mi wizualnie nie podchodzą , mogą być jeszcze Concpty 8 , lecz koleś mówił w AudiColorze,że słabewykonanie i w ogóle budżetówka...
Zamieszczone przez tomilNajlepsze co możesz zrobić- podłączyć w sklepie (jeśli mają na stanie) takiego wzmaka (ampli) jak masz i wybierać do woli, a jest z czego.
Generalnie ograniczyłem się do dwóch zestwów, ale B&W 683 i ewentualnie kpl. do KD 685, HTM62 lub MA RS8 i RS1,RSLCR i szukam dobrych cen :szeroki_usmiech
Zamieszczone przez tomilUdanych zakupów, ze swojej strony mogę polecić sklep w Alei KEN 85/4
Komentarz
-
-
Mi się udało kupić jeszcze po starej cenie (ponad 5 stówek taniej niż w audiocolor). Potwierdził w sklepie, że nie zamawiają towaru bo nie wiadomo co z walutami i czy nie będą musieli sprzedawać później poniżej kosztów.
Powodzenia i dobrego słuchania :wink:
[ Dodano: Pią 27 Lut, 09 16:21 ]
arci9
Swoją drogą, jak już jest OT, popczytałem sobie troszkę tzw. specjalistycznych for. Jedyne co wnioskuję to tyle, że jeśli nie stać człowieka na mercedesa, to nie ma co kupować VW, bo to nie to samo i to wyrzucone pieniądze w błoto. I tak najlepiej to kupić używkę z górnej półki niż nową tandetę (VW). :evil:It doesn't matter what we're losing
It only matters what we're going to find!
Komentarz
-
Komentarz